Stagiairs worden vrijwilligers bij Maranatha

“Het voelde bijna als een vanzelfsprekendheid”, zo omschrijven Merel Nijhof en Hilde Altink hun keuze om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Maranatha. De eerstejaars studenten Maatschappelijke Zorg aan het Hoornbeeck College in Apeldoorn liepen van eind januari tot half april tien weken stage. Dat beviel hun zó goed, dat ze het jammer vonden om de bewoners en collega’s in april achter te laten.

“De stage was een leerzame en onvergetelijke tijd”, legt Merel uit. “Het is zo mooi om te zien dat je door het werk mensen blij kunt maken.” Hilde vult aan: “We kregen zelfs bedankkaartjes van ouderen.” Het tweetal organiseerde ter afscheid nog wel een high-tea, “een hoogtepunt van onze stage”, maar niet veel later meldden ze zich bij de vrijwilligerscoördinator. En zo begon het vrijwilligerswerk.

“We delen nu koffie uit, of nemen een keer iemand mee voor een wandeling”, zegt Merel. Ze verwachten er ook volgend schooljaar mee door te kunnen gaan. Hilde: “Direct na de zomervakantie beginnen we op een nieuw stageadres, maar dat valt gelukkig goed te
combineren met het vrijwilligerswerk. We zien wel hoelang we dit kunnen blijven doen.” Als het aan Merel ligt, gaat ze na het afronden van de opleiding in de ouderenzorg aan het werk. “Ik zou het liefst vandaag al beginnen.” Hilde is ook enthousiast, maar houdt nog een slag om de arm. “Eerst nog wat andere plekken binnen de zorg ontdekken.”